Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pietari kävelee veden päällä

 

Matteus, Markus ja Johannes kirjoittavat evankeliumeissaan siitä kuinka Jeesus kävelee veden päällä.

 

Ennen tätä tapahtumaa on Jeesus ruokkinut 5000 miestä perheineen.

 

Ainoastaan Matteuksen evankeliumiin on kirjoitettuna se kuinka myös Pietari kävelee veden päällä. Matt. 14:22-33 (rinnakkaispaikat Mark. 6:45-52; Joh. 6:16-21)

 

Jeesus kävelee veden päällä

 

Heti tämän jälkeen Jeesus käski opetuslapsiaan astumaan veneeseen ja menemään edeltä toiselle rannalle, sillä aikaa kun hän lähettäisi kansan luotaan. Päästettyään kansan menemään hän nousi vuorelle yksinäisyyteen rukoilemaan. Ja kun ilta oli tullut, hän oli siellä yksinään. Mutta vene oli jo monen stadionmitan päässä rannasta, ja aallot ahdistivat sitä, sillä tuuli oli vastainen. Neljännen yövartion(14) aikaan Jeesus tuli heidän luokseen kävellen veden päällä. Kun opetuslapset näkivät hänen kävelevän veden päällä, he pelästyivät ja sanoivat: "Se on aave", ja huusivat pelosta. Mutta heti Jeesus sanoi heille: "Olkaa turvallisella mielellä. Minä se olen(15). Älkää pelätkö." 

 

Pietari vastasi hänelle: "Herra, jos se olet sinä, niin käske minun tulla luoksesi vettä pitkin."

Hän sanoi: "Tule!"  Niin Pietari astui veneestä ja käveli veden päällä mennäkseen Jeesuksen luo. Mutta kun hän näki tuulen voiman, hän pelästyi ja alkoi vajota. Silloin hän huusi: "Herra, pelasta minut!" Jeesus ojensi heti kätensä, tarttui häneen ja sanoi: "Sinä vähäuskoinen, miksi epäilit?"  Kun he olivat nousseet veneeseen, tuuli tyyntyi. Ne, jotka olivat veneessä, kumartaen heittäytyivät hänen eteensä ja sanoivat: "Totisesti sinä olet Jumalan Poika."

Selitykset sulkeissa oleviin viitekohtiin:

(14) Roomalaisen ajanlaskun mukaan vuorokauden pimeä aika jaettiin neljään kolmituntiseen yövartioon. Neljäs yövartio oli n. 3-6.

(15) ”Minä Olen” on Jumalan nimi. Ks. 2. Moos. 3:14.

 

 

Oletko sinäkin valmis tunnustamaan Jeesuksen Jumalan Pojaksi?

Haluatko, että Hän pelastaa sinutkin?

 

©2019 Maailman suurin kalajuttu - suntuubi.com