Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Rakentaja Pietari

 

Pietarin tunnustamisen jälkeen Jeesus oli puhunut opetuslapsilleen kuolemastaan, jolloin Pietari veti Jeesuksen luokseen ja alkoi nuhdella häntä sanoen: "Jumala varjelkoon sinua, Herra! Älköön sinulle koskaan sellaista tapahtuko!" Mutta hän kääntyi poispäin ja sanoi Pietarille: "Väisty tieltäni, Saatana! Sinä olet minulle ansa, sillä sinä et ajattele asiaa Jumalan kannalta vaan ihmisten." (Matt. 16:22-23)

 

Jeesus opetti myös seuraamisestaan sanoen: "Jos joku tahtoo kulkea minun perässäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta se, joka kadottaa elämänsä minun tähteni, löytää sen. Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omakseen koko maailman mutta saisi sielulleen vahingon? Tai mitä ihminen voi antaa sielunsa lunnaiksi? Sillä Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa kullekin tämän tekojen mukaan. Totisesti minä sanon teille: tässä seisovien joukossa on muutamia, jotka eivät maista kuolemaa, ennen kuin näkevät Ihmisen Pojan tulevan kuninkuudessaan."  (Matt. 16:24-28)

 

Näiden tapausten jälkeen tulemme kohtaan, jossa Pietari esiintyy innokkaana rakentajana:

 

Jeesuksen kirkastuminen

 

Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen. Siellä hänen ulkomuotonsa muuttui heidän nähtensä. Hänen kasvonsa loistivat kuin aurinko, ja hänen vaatteensa tulivat valkoisiksi kuin valo. Samassa heille ilmestyivät Mooses ja Elia, jotka keskustelivat Jeesuksen kanssa.

 

Pietari rupesi puhumaan ja sanoi Jeesukselle: "Herra, meidän on hyvä olla täällä. Jos tahdot, teen tänne kolme majaa: sinulle yhden, Moosekselle yhden ja Elialle yhden." Hänen vielä puhuessaan heidät peitti valoisa pilvi ja pilvestä kuului ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa häntä!" Kun opetuslapset kuulivat tämän, he heittäytyivät kasvoilleen suuren pelon vallassa. Mutta Jeesus tuli heidän luokseen, kosketti heitä ja sanoi: "Nouskaa, älkää pelätkö." Kohottaessaan katseensa he eivät nähneet ketään muuta kuin Jeesuksen yksin.

 

Opetuslapset kysyvät Eliasta

Kun he olivat tulossa alas vuorelta, Jeesus kielsi heitä: "Älkää puhuko kenellekään tästä näystä, ennen kuin Ihmisen Poika on noussut kuolleista." Opetuslapset kysyivät häneltä: "Miksi sitten kirjanoppineet sanovat, että Elian pitää tulla ensin?" Jeesus vastasi: "Elia todellakin tulee ja asettaa kaiken kohdalleen. Mutta minä sanon teille, että Elia on jo tullut. He eivät kuitenkaan tunteneet häntä vaan tekivät hänelle, mitä tahtoivat. Samoin myös Ihmisen Poika joutuu kärsimään heidän käsissään." Silloin opetuslapset ymmärsivät, että hän puhui heille Johannes Kastajasta.

(Matt. 17:1-13, joiden rinnakkaispaikat Mark. 9:2-13; Luuk. 9:28-36)

 

Oletko sinä majan rakentaja vai sen särkijä?

 

Seuraavalla sivulla katsomme kuinka Pietarin ennustetaan särkevän jotain.