Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pietari kieltää

 

Kuljettuaan Jeesuksen seurassa hyvin läheisesti yli kolme vuotta, Pietarin kohdalle tulee kova juttu. Kovempi kuin tavallinen kalajuttu. Kalajuttu voi olla joskus hieman alkuperästä todellisuutta suurempi, varsinkin kun puhutaan kalan koosta tai määristä. Nyt kuitenkin Pietarin innokkuus tulee tuottamaan suuren murheen, sillä Jeesus ennustaa ennakolta, että Pietari tulee kieltämään Hänet. Pietari sanoo Jeesuksen kasvojen edessä menevänsä Jeesuksen kanssa vaikka vankilaan tai kuolemaan. Todellisuus on tässä kuvattuna: Luuk. 22:31-34 (rinnakkaispaikat Matt. 26:31-35; Mark. 14:27-31; Joh. 13:36-38)

 

Jeesus ennustaa Pietarin lankeemuksen

 

"Simon, Simon! Saatana on tavoitellut teitä valtaansa seuloakseen teitä niin kuin viljaa. Mutta minä olen rukoillut puolestasi, ettei uskosi raukeaisi tyhjiin. Ja kun olet palannut takaisin, vahvista veljiäsi."  Niin Simon sanoi hänelle: "Herra, sinun kanssasi minä olen valmis menemään vaikka vankilaan tai kuolemaan." Mutta Jeesus vastasi: "Minä sanon sinulle, Pietari: ennen kuin kukko tänään laulaa, sinä kolmesti kiellät tuntevasi minut."

 

Ja näinhän siinä sitten kävi: Luuk. 22:54-62 (rinnakkaispaikat Matt. 26:57,58,69-75; Mark. 14:53,54,66-72; Joh. 18:12-18,25-27)

 

Pietari kieltää Jeesuksen

 

Silloin he ottivat Jeesuksen kiinni ja veivät hänet ylipapin taloon. Pietari seurasi heitä kauempana. He sytyttivät nuotion keskelle sisäpihaa, ja kun he asettuivat istumaan, Pietari istuutui heidän joukkoonsa. Eräs palvelustyttö näki hänen istuvan tulen ääressä, katsoi häntä tarkkaan ja sanoi: "Tuokin oli hänen seurassaan." Mutta Pietari kielsi sanoen: "Nainen, en tunne häntä." Hetken kuluttua sanoi eräs mies hänet nähdessään: "Sinäkin olet yksi niistä." Mutta Pietari sanoi: "Mies, en ole." Noin tunnin kuluttua toinen mies väitti: "Totisesti, tämäkin oli hänen kanssaan. Onhan hänkin galilealainen." Mutta Pietari sanoi: "En ymmärrä, mies, mistä puhut." Samassa, hänen vielä puhuessaan, kukko lauloi.

 

Herra kääntyi ja katsoi Pietariin. Silloin Pietari muisti Herran sanat, jotka tämä oli sanonut hänelle: "Ennen kuin kukko tänään laulaa, sinä kolmesti kiellät minut." Hän meni ulos ja itki katkerasti.

 

 

Tähän on vaikea sanoa mitään, koska niin usein olemme Pietarin kaltaisia.

 

Pietarilla on varmasti vaikea paikka seuraavan sivun tapahtumien aikana.

 

©2019 Maailman suurin kalajuttu - suntuubi.com