Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pietarin kalansaalis

 

On kulunut jo jonkin aikaa kun tämä tapahtui. Elettiin noin vuotta 30, jolloin Mestarimme oli aloittanut työnsä. Paikka on Gennesaretinjärvi ja siellä on moni suomalainenkin käynyt viimeisten vuosikymmenien aikana tutustuen tarkemmin niihin rantoihin sekä kalaisaan järveen, jota myös Galilean- tai Tiberiaanmereksi kutsutaan.

 

Katsokaamme mitä lääkäri Luukas on kirjoittanut evankeliuminsa lukuun 5:1-11:

 

Kun Jeesus seisoi Gennesaretinjärven rannalla ja kansa tungeksi hänen ympärillään kuullakseen Jumalan sanaa, hän näki rannassa kaksi venettä. Kalastajat olivat nousseet niistä huuhtomaan verkkojaan. Jeesus astui toiseen veneistä, siihen, joka oli Simonin, ja pyysi häntä soutamaan vähän matkan päähän rannasta. Sitten hän opetti kansaa veneessä istuen. Lopetettuaan puheensa Jeesus sanoi Simonille: "Souda vene syvään veteen, ja laskekaa verkkonne apajalle." Simon vastasi: "Mestari, koko yön me olemme tehneet työtä emmekä ole saaneet mitään, mutta sinun käskystäsi minä lasken verkot." Näin tehtyään he saivat pyydetyksi niin suuren määrän kalaa, että heidän verkkonsa repeilivät. He viittoilivat toisessa veneessä olevia tovereitaan tulemaan apuun. Nämä tulivatkin, ja he saivat molemmat veneet niin täyteen kalaa, että ne olivat uppoamaisillaan. Tämän nähdessään Simon Pietari heittäytyi Jeesuksen jalkoihin ja sanoi: "Mene pois minun luotani, Herra, sillä minä olen syntinen mies." Hämmästys ja pelko heidän saamansa kalansaaliin tähden oli näet vallannut hänet ja kaikki, jotka olivat hänen kanssaan, samoin myös Jaakobin ja Johanneksen, Sebedeuksen pojat, jotka olivat Simonin kalastuskumppaneita. Mutta Jeesus sanoi Simonille: "Älä pelkää. Tästedes sinä saat saaliiksesi ihmisiä."  He vetivät veneet maihin, jättivät kaiken ja lähtivät seuraamaan Jeesusta. 

 

Kuten huomasimme, Luukas käyttää kirjoituksessaan Pietarista vain nimeä Simon, joka onkin hänen oikea nimensä. Jeesus alkoi kutsumaan Simonia Pietariksi.

 

Seuraavilla sivuilla tutustutaan Simon Pietariin tarkemmin.

 

Valokuva on Israelista